15 februari 2022

Het Boerderijenfonds organiseert op 2 maart aanstaande van 19.30- 20.30 een online TEAMS-informatieavond over verduurzaming in monumenten. We doen dit aan de hand van één concrete casus, de Adelaerthoeve in Arnhem.

Gespreksleider van de avond is Jill Vervoort, expert verduurzaming bij De Groene Grachten, tevens lid van de beoordelingscommissie van het Boerderijenfonds. Zij gaat in gesprek met de eigenaar van de Adelaerthoeve, Senol Türkel, over het proces wat doorlopen werd om te komen tot de verduurzamingsmaatregelen. Tijdens dit proces werd onderzocht welke vakdisciplines ingeschakeld moeten worden, welke verduurzamingsmaatregelen er mogelijk zijn en wat de rol van de overheid is. Het gesprek belicht ook de uitkomst van deze zoektocht: de uiteindelijk gekozen maatregelen.

De bijeenkomst is interessant voor boerderij eigenaren die meer willen weten over de mogelijkheden voor verduurzaming van hun pand. Tijdens het gesprek is er voor deelnemers gelegenheid om vragen te stellen. Gezien het bewust kleinschalige karakter van de bijeenkomst is er ruimte voor maximaal 20 deelnemers.

Tijdstip: 2 maart 2022, van 19.30-20.30. Inloggen om 19.15.

Aanmelden kan via een mail naar bureau@boerderijenfonds.nl onder vermelding van naam en emailadres.

Deelnemers ontvangen een paar dagen voor de informatieavond een TEAMS-link voor de bijeenkomst.